Nachttrein als duurzaam alternatief voor vliegverkeer

Nieuws

Gepubliceerd op 28 juni 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 15:40 uur

Reinout Wissenburg, manager duurzaamheid bij ProRail, rijdt op vrijdagavond 28 juni mee met de Jazz Night Express, een initiatief om de nachttrein terug te brengen als duurzaam alternatief voor vliegverkeer.

Wissenburg gaat tijdens de reis in gesprek over de toekomst van de nachttrein. Dat doet hij met Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks, voorzitter Anna Schoemakers van Greenpeace en initiatiefnemer Chris Engelsman, oprichter van Noord West Express.

“Ik ben ervan overtuigd dat we meer mensen en vervoerders in staat moeten stellen om te kiezen voor de trein, in plaats van auto’s en vliegtuigen. Dat is wat mij betreft de beste manier om een bijdrage te leveren aan een duurzame Europese economie”, aldus Wissenburg.

Vluchtverkeer vervangen door treinverbindingen

ProRail werkt momenteel, samen met de luchtvaartsector en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, aan een actieplan om vluchtverkeer te vervangen door treinverbindingen tussen buitenlandse steden en Schiphol. De eerste steden die hiervoor in aanmerking komen zijn Brussel, Parijs, Londen, Düsseldorf, Frankfurt en Berlijn. Die treinverbindingen maken we mogelijk door te investeren in de spoorweginfrastructuur en de verduurzaming hiervan. 

Jazz Night Express

De Jazz Night Express is een nachttrein en jazzclub ineen. De trein rijdt eenmalig van Rotterdam naar Amsterdam en daarna door naar Berlijn. Initiatiefnemer Chris Engelsman wil met de treinreis een statement maken voor duurzaam vervoer. Aan boord van de trein zorgen bekende jazzmuzikanten voor de muzikale omlijsting. 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers