Nachtwerk op het spoor in Diemen

Nieuws

11 augustus 2017

ProRail vernieuwt dit weekend het spoor bij Diemen. Dat doen we 76 uur lang op diverse locaties.Afgelopen nacht zijn de werkzaamheden begonnen. Onze fotograaf was erbij.

Sneller spoor richting Schiphol

Het Nederlandse spoor wordt zeer druk bereden en dat geldt zeker voor het spoor bij Diemen. Daar ligt immers een 'spoorslagader' richting Schiphol. Dit weekend sluiten we  hogesnelheidswissels aan zodat treinen niet hoeven af te remmen als ze van spoor wisselen. Dat scheelt tijd voor de reiziger én er ontstaat ruimte voor meer treinen op het spoor. Bovendien leggen we een keervoorziening aan, wat ook tijdwinst oplevert. De werkzaamheden duren in totaal 76 uur, tientallen vakmensen zijn dag en nacht bezig. In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 augustus zijn we begonnen met het weghalen van wissels en sporen. Daarna beginnen we met de opbouw. Maandagochtend 14 augustus is het vernieuwde spoor klaar voor gebruik.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers