Negen dagen spoorwerk in Friesland in de herfstvakantie

Nieuws

10 oktober 2023

ProRail werkt op verschillende trajecten in Friesland aan het spoor van zaterdag 21 tot en met zondag 29 oktober. In deze herfstvakantie combineren we samen met verschillende aannemers veel werkzaamheden. Daardoor kunnen we de hinder voor omwonenden en reizigers enigszins beperken.

Vernieuwingen

Op het traject Akkrum-Leeuwarden vernieuwen we de ballast (grind) tussen het spoor. Ook werken we aan de bovenleiding. In het weekend van 21 en 22 oktober vindt schilderwerk plaats aan een brug tussen Akkrum en Heerenveen. Bij Grou vernieuwen we een transformatorhuis. Ook vernieuwen we onderdelen van het spoor op het emplacement Leeuwarden, zoals wissels en spoor.

Rondom Leeuwarden

De aannemer werkt op het station in Leeuwarden aan de staalconstructie van de perronkap op perron 2. In de weekenden van 21 en 22 en 28 en 29 oktober vernieuwen we op het traject Leeuwarden-Harlingen op verschillende plekken onderdelen van het spoor. Ook ter plaatse van station Sneek Noord vernieuwen we spoor. We vernieuwen een wissel ter hoogte van Mantgum. De overweg Froonackerdijk in Wieuwerd wordt vervangen.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen. Wilt u reizen met het OV? Kijk dan voor actuele reisinformatie op NS.nl of Arriva.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via 9292.nl of telefonisch 0900 – 9292 (€0,90 per minuut).

Check de reisplanner Check de reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers