Negendaagse spoorvernieuwing Maastricht – Sittard

Nieuws

12 juni 2019

ProRail laat circa zeven en een halve kilometer spoor vernieuwen tussen Maastricht en Bunde. Dat gebeurt in de eerste week van de zomervakantie van zaterdag 6 tot en met zondag 14 juli.

Aannemer Strukton vernieuwt in opdracht van ProRail spoorstaven, dwarsliggers, spoorstenen (ballast) en twee overwegen: de Oude Steeg te Meerssen en het overpad bij station Bunde. Dat is nodig om de infrastructuur in goede conditie te houden. De vernieuwing is een omvangrijke klus en een logistieke uitdaging. Zo worden er 12.500 dwarsliggers vervangen door nieuwe exemplaren. Ook wordt er bijna 25.000 ton ballast aan- en afgevoerd.

Hinder door werkzaamheden

Het werk gaat 24 uur per dag door en de aannemer doet zijn uiterste best de hinder zoveel mogelijk te beperken. Omwonenden worden vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden. Mogelijke overlast zou kunnen bestaan uit:

• Geluid van machines en kranen
• Afgesloten overwegen
• Bouwverlichting
• Omleidingsroutes
• Bouwverkeer.

Raadpleeg de reisplanner

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer. Tussen Maastricht en Sittard rijden geen treinen. ProRail adviseert daarom ruim op tijd de reisplanner van NS en/of Arriva te raadplegen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers