Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Nieuw perronmeubilair voor stations in Friesland

Nieuws

23 april 2020

ProRail gaat vanaf deze week het perronmeubilair vervangen op de Friese stations De Westereen en Feanwâlden en het Groningse Grijpskerk. Later dit jaar volgen Harlingen, Hurdegaryp, het oostelijk perron van station Leeuwarden en het Groningse Zuidhorn.

De stations Buitenpost en Leeuwarden Cammingaburen kwamen al eerder aan de beurt.

Tijdelijk minder zitgelegenheid

Tijdens de werkzaamheden is er drie tot vier weken lang geen of minder zitgelegenheid op de stations. Eerst verwijderen we het oude meubilair, zoals de oude draadstalen banken, wachtruimtes en overig objecten. Daarna plaatsen we het nieuwe meubilair: houten banken, (halfopen) abri’s, poefjes, zitranden en prullenbakken. Medio juni zijn we klaar.

Meer van deze tijd

Op stations moet het verblijf prettig zijn. Dit stimuleren we door het perron overzichtelijk, herkenbaar en veilig in te richten. Zo krijgt iedereen meer ruimte en overzicht bij het in- en uitstappen. Bij het ontwerp van het meubilair is als uitgangspunt genomen dat de meubels meer van deze tijd moeten zijn. 

De komende tien jaar vervangt ProRail het perronmeubilair op een kleine tweehonderd stations in Nederland. De vervanging in Noord Nederland combineren we gedeeltelijk met werkzaamheden aan het spoor tussen Groningen en Leeuwarden in de periode van 24 april 20.00 uur tot en met 4 mei. In deze periode werken we voor het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden (ESGL)

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers