Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Nieuwe directeur Stations, vertrek directeur Asset Management

Nieuws

15 maart 2023

ProRail heeft in Karen te Boome een nieuwe directeur Stations gevonden. Maar eerst gaat zij een interimtaak uitvoeren. Directeur Asset Management Wouter van Dijk vertrekt na 6,5 jaar bij ProRail. De functie van directeur AM wordt tijdelijk waargenomen door Te Boome en directeur Capaciteitsmanagement Bas Bakker.

Directeur Asset Management

Van Dijk: “Na zes en een half jaar in de directie te hebben gezeten heb ik voor mezelf besloten onze organisatie te verlaten. Ik heb hier met ongelofelijk veel plezier gewerkt en nog nooit zoveel betrokken collega’s meegemaakt. Dat ga ik ook enorm missen, maar het is voor mij tijd voor iets nieuws.”

Van Dijk begon in augustus 2016 bij ProRail als directeur Vervoer & Dienstregeling, het huidige Capaciteitsmanagement. Sinds februari 2019 is hij directeur Asset Management (AM). COO Birgit Otto spreekt namens de raad van bestuur haar dank uit naar Van Dijk: “We zijn Wouter erg dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor ProRail en waarderen dat we gezamenlijk tot de conclusie zijn gekomen dat zich voor Asset Management een nieuwe fase aandient, waarmee Wouter ruimte biedt aan zijn opvolger.”

We zijn Wouter erg dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor ProRail.

Birgit Otto COO bij ProRail

Tijdelijke directeuren en directeur Stations

Tot de nieuwe directeur AM bij ProRail start, nemen directeur LJV (Leefomgeving, Juridische Zaken en Vastgoed) Karen te Boome (vanaf 20 maart) en directeur Capaciteitsmanagement Bas Bakker (vanaf 1 mei) de functie van directeur AM tijdelijk waar. Te Boome neemt de dagelijkse operatie vanuit AM onder haar hoede, Bas Bakker gaat tijdelijk over het werkveld ‘techniek en ontwikkeling’.

Zodra de nieuwe directeur Asset Management start, wordt Karen te Boome de nieuwe directeur Stations. Te Boome werkt sinds juli 2010 bij ProRail. Ze begon als afdelingsmanager Projectleiders Conditionering en Omgevingsmanagement. Ook was ze drie jaar afdelingsmanager Milieu en Duurzaamheid tot ze in 2018 begon als directeur LJV.

Fundamentele verbetering

Riet Schroven, directeur Projecten: “Ik ben enórm blij dat Karen straks onze nieuwe directeur Stations wordt. Haar voorganger Astrid Bunt heeft met de hele afdeling Stations een dikke vijf jaar Stations zo goed op de kaart gezet, de samenwerking met NS-stations fundamenteel verbeterd en samen met hen de reizigerstevredenheid jaar op jaar een boost gegeven. Dat willen we doorzetten. En dat gaat goed lukken met Karen.”

Wim Gideonse blijft interim-directeur Stations tot Te Boome start als directeur. Te Boome zelf: “Ik zie enorm uit naar mijn start bij de afdeling Stations. De gesprekken die ik heb gevoerd geven me veel energie om daar aan de slag te gaan. Voordat ik daar begin zal ik aan de slag gaan bij AM. Daar wacht een flinke uitdaging op me, waar ik met plezier aan begin. Dat betekent wel dat ik LJV nu, met pijn in het hart, ga verlaten.”

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers