Nieuwe fietsbrug bij station Driebergen-Zeist wordt mooie parkbrug

Nieuws

5 juni 2019

De bouw van de nieuwe fietsbrug gaat deze zomer van start. Dat gebeurt niet in het stationsgebied van Driebergen-Zeist, maar in Udenhout. In de enorme hal van de firma Van den Bersselaar wordt de fietsbrug van ongeveer 30 meter lang voorgebouwd. Het projectteam heeft deze week een steensoort uitgezocht voor de wegverharding.

Als de fietsbrug op zijn definitieve plek komt, ontstaat er over de Hoofdstraat bij het stationsgebied een verbinding tussen het landgoed Beerschoten-Willinkshof en de Reehorst. Een mooie parkbrug dus, in landgoedstijl, met in het hekwerk de namen die verwijzen naar de landgoederen. Eind van dit jaar wordt de fietsbrug ingehesen.

Op dit moment werken we hard aan de laatste fase van het stationsgebied. Zo wordt momenteel onder meer gebouwd aan de fietsenstalling en eind juli wordt het tweede spoordek ingeschoven. De onderdoorgang Hoofdstraat wordt afgebouwd. Het nieuwe stationsgebied van Driebergen-Zeist is in 2020 gereed.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers