Nieuwe fietsenstalling Almere Centrum in gebruik genomen

Nieuws

28 september 2022

De Landdrostdreef fietsenstalling bij station Almere Centrum is in gebruik genomen. Niet alleen is deze nieuwe fietsenstalling open, licht en ruim, het is ook een zeer moderne stalling geworden.

Een verdubbeling

De stalling biedt in totaal plek voor zo’n 2750 fietsen. Reizigers zien op digitale borden eenvoudig waar zij nog een vrije plek voor hun fiets kunnen vinden. Eerder openden ProRail, NS en gemeente Almere de fietsenstalling aan het Busplein van het station, waar plaats is voor 650 fietsen.

Mariëlle van den Bovenkamp, projectmanager ProRail vertelt: 'In totaal biedt station Almere Centrum nu plek voor ruim 3500 fietsen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het oorspronkelijk aantal. Dat is ook nodig, omdat de helft van de reizigers die gebruik maken van station Almere Centrum met de fiets komt'.

 • De nieuwe fietsenstalling is open, licht en ruim
  De nieuwe fietsenstalling is open, licht en ruim
 • Digitale borden geven aan waar er nog plaats is
  Digitale borden geven aan waar er nog plaats is
 • Het aantal fietsparkeerplekken op Almere Centrum is verdubbeld
  Het aantal fietsparkeerplekken op Almere Centrum is verdubbeld
 • De fietsenstallingen zijn klaar om de te verwachte reizigersgroei op te vangen
  De fietsenstallingen zijn klaar om de te verwachte reizigersgroei op te vangen

In totaal biedt station Almere Centrum nu plek voor ruim 3500 fietsen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het oorspronkelijk aantal.

Mariëlle van den Bovenkamp projectmanager bij ProRail

Verbouwing station Almere Centrum

De komende tijd wordt er nog hard gewerkt om alle werkzaamheden af te ronden: het leggen van vloertegels in de stationshal, de afwerking van de gevels en de oplevering van de casco’s aan de huurders. Als alles gereed is openen we straks een nieuw en duurzaam station dat klaar is voor de toekomst.

Fietsparkeren

Op de fiets naar het station. Veel treinreizigers doen het al en dat aantal groeit. Wij vinden het belangrijk dat reizigers hun fiets goed kwijt kunnen op het station. En ze ook weer makkelijk terug kunnen vinden. ProRail werkt nauw samen met NS en gemeenten om op een slimme manier meer ruimte te maken voor de fiets.

Lees meer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers