Nieuwe onderdoorgang Tricht geopend

Nieuws

4 juli 2020

Weer een overweg minder. In het Gelderse Tricht is vrijdag 3 juli een nieuwe onderdoorgang in gebruik genomen. De mijlpaal viel samen met de start van omvangrijke werkzaamheden die 38 dagen gaan duren. ProRail past het spoor aan in Geldermalsen en Tricht, omdat er tussen Amsterdam en Eindhoven steeds meer treinen rijden.

Het werk is onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Ook vernieuwen we station Geldermalsen. De werkzaamheden starten op vrijdag 3 juli en eindigen in de nacht van zondag 9 op maandag 10 augustus. Er is dan geen of minder treinverkeer mogelijk van en naar Geldermalsen. 

Ingebruikname nieuwe onderdoorgang Lingedijk Tricht

Direct bij de start van de werkzaamheden was er een prachtige mijlpaal. Na jaren voorbereiding en bouwen werd vrijdagavond 3 juli een nieuwe onderdoorgang in Tricht in gebruik genomen. Alle weggebruikers kunnen nu veilig onder het spoor door. De overweg Lingedijk is per direct buiten gebruik gesteld en zal volledig worden verwijderd. 

Inrijden onderdoorgang Randweg Tricht

Onderdeel van de werkzaamheden in Tricht is ook de aanleg van een nieuwe randweg. Deze krijgt een onderdoorgang onder het spoor. In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli wordt de ruwbouw die is voorgebouwd op locatie, onder het spoor gereden. Het gaat om een betonnen object van zo'n 3,3 miljoen kilo. Deze zal op platte wagens over een afstand van 150 meter onder het spoor worden gereden. Daarna bouwen we het spoor weer snel terug en vindt de afbouw plaats.  

Lees verder onder afbeelding

Station Geldermalsen
Sloopwerkzaamheden op station Geldermalsen

38 dagen non-stop

De komende weken gaan er nog veel meer werkzaamheden plaatsvinden. Hieronder een overzicht per locatie:  

Station Geldermalsen

 • Inhijsen van de reizigerstunnel bij station Geldermalsen
 • Aanpassen van de ligging van de sporen zodat er eind 2021 meer treinen kunnen rijden
 • Het bouwen van een oostelijk zijperron en een westelijk zijperron
 • Inkorten van het bestaande middenperron
 • Plaatsen van geluidsschermen

Randweg in Tricht

 • Opbreken van het spoor en aanbrengen damwanden
 • Inrijden van de tunnel
 • Ballast en spoorstaven terugplaatsen boven de tunnel

Nieuwsteeg in Tricht

 • Damwanden en palen aanbrengen voor de toekomstige onderdoorgang

Lingedijk in Tricht

 • Onderdoorgang Lingedijk open stellen
 • Overweg uit dienst nemen

Meer zien? 

Meer zien van het project? Kijk mee met de webcam of bekijk de video waarin je een update krijgt van de werkzaamheden in de afgelopen weken. Foto’s van het project vind je hier. Ook kun je zien wat er allemaal met het station Geldermalsen gaat gebeuren.

Zes weken beperkt treinverkeer 

We werken van vrijdag 3 juli tot en met zondag 9 augustus 2020 dag en nacht in Geldermalsen en Tricht. In deze periode rijden er geen of beperkt treinen. NS en Qbuzz zetten bussen in. Wij adviseren reizigers voor vertrek een reisplanner te raadplegen. Vanaf maandag 10 augustus rijden de treinen weer volgens de normale dienstregeling. 

 

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers