Nieuwe spoorbrug voor Witte Paarden

Nieuws

28 augustus 2019

Goed nieuws voor inwoners van gemeente Steenwijkerland: ProRail vernieuwt de spoorbrug bij buurtschap Witte Paarden. Nu gelden voor het gebruik nog beperkingen, maar na de ingrijpende verbouwing kan ook zwaar verkeer legaal de brug oversteken. Daarmee komt ProRail tegemoet aan de wensen van de omwonenden.

Project spoorbrug direct van start

ProRail is direct aan het project begonnen, waarbij zichtbare werkzaamheden vooraf worden gegaan door planontwikkeling. Zo onderzoeken we eerst of we de nieuwe brug in staal, beton of ander materiaal uitvoeren, en hoe de brug eruit zal komen te zien.

Afspraken maken

Ook maken we planningen en afspraken over zaken waar we tijdens de uitvoering van de werkzaamheden mee te maken krijgen. Tijdens de werkzaamheden zal de huidige route een aantal maanden niet beschikbaar zijn voor wegverkeer. 

'Zo snel mogelijk uitwerken' 

Regiodirecteur ProRail, Dorothé Wennekendonk wil snel doorpakken: 'Ik ben blij dat ProRail de brug vernieuwt en er daarna ook legaal geen beperking meer voor de gebruikers is. ProRail werkt de plannen nu zo snel mogelijk verder uit. Eind van dit jaar vindt al verdere besluitvorming plaats. Aan de hand daarvan schatten we in wanneer het werk kan beginnen en wanneer de brug beschikbaar zal zijn.' 

Wethouder Marcel Scheringa van Steenwijkerland: 'We wilden heel graag een nieuwe spoorbrug die de doorgang van al het verkeer mogelijk maakt. Daar hebben we ons bestuurlijk en ambtelijk voor ingezet. Fantastisch dat ProRail dit dan ook voor ons realiseert. Daarmee zullen een heleboel omwonenden, agrariërs, bedrijven en gebruikers van de brug geholpen zijn. En hoewel het nog enige tijd duurt voordat de nieuwe brug er echt ligt, wil ik, namens het college, Prorail bedanken en alvast veel succes wensen met de bouw!'

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers