Nieuwe spoorstaven en dwarsliggers tussen Bilthoven en Groenekan

Nieuws

27 juli 2022

ProRail werkt van woensdagochtend 27 juli 01.00 uur tot maandagochtend 1 augustus 05.00 uur aan het spoor tussen Utrecht Overvecht en Amersfoort. De eerder aangekondigde werkzaamheden aan de stations Bilthoven en Den Dolder gaan niet door en worden uitgesteld naar een later moment.

Spoorstaven en dwarsliggers

Tussen Bilthoven en Groenekan vernieuwen we spoorstaven en dwarsliggers. We werken daar met een stopmachine en een werktrein, die nieuw en oud materiaal per spoor aanvoeren. Hiermee proberen we vrachtverkeer door woonwijken zo veel mogelijk te beperken.

Op de P+R-terreinen naast station Bilthoven en station Den Dolder richten we een bouwlocatie in. Dit is bedoeld voor onze medewerkers en voor de opslag van materiaal.

Perronwerkzaamheden uitgesteld

De geplande perronwerkzaamheden op station Bilthoven en Den Dolder gaan deze periode niet door. Dit werk is uitgesteld omdat er meer vooronderzoek nodig is naar de aanwezige kabels en leidingen in de grond. Bewoners krijgen bericht als de nieuwe data bekend zijn. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers