Nieuwe spoorstaven overweg Castricum

Nieuws

28 juni 2019

ProRail vervangt twee spoorstaven bij de overweg Beverwijkerstraatweg in Castricum. De werkzaamheden vinden plaats op zaterdag 29 juni tussen 07.00 en 19.00 uur en hebben consequenties voor treinreizigers.

Minder hinder door combinatie van werk

Het vervangen van de spoorstaven is een tijdrovend karwei. De spoorstaven worden ingegoten in de overwegconstructie en moeten uitharden in de gietmassa voordat we ze in gebruik kunnen nemen.

De spoorvernieuwing is nodig omdat in mei een breuk in het spoor werd ontdekt. Toen is er een spoedreparatie uitgevoerd. Omdat er in het weekend van 29-30 juni al werkzaamheden gepland stonden op het traject Alkmaar – Haarlem/Zaandam hebben we besloten de overweg dit weekend goed aan te pakken. Zo beperken we de hinder voor treinreizigers.

Duurzame ledverlichting op station Heemskerk

ProRail werkt dus ook op andere plekken op dit traject aan het spoor. Op emplacement Uitgeest vernieuwen we wissels en werken we aan de bovenleiding. Tussen Wormerveer en Uitgeest maken we het spoor stabieler door ballast (spoorgrind) aan te leggen. Daarnaast gaan we op station Heemskerk aan de slag met duurzame ledverlichting. We plaatsen hier 26 nieuwe lichtmasten en 45 lampen.

Check voor vertrek

Het hele weekend rijden er geen treinen op het traject Alkmaar – Haarlem/Zaandam. Raadpleeg dus voor vertrek de reisplanner en houd rekening met extra reistijd.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers