Nieuwe website, nog beter op de hoogte

Nieuws

4 januari 2021

De komende tien jaar verwachten we dertig tot veertig procent meer treinreizigers, en meer goederenvervoer. Om dat mogelijk te maken, werkt ProRail volop aan spoor en stations. We willen reizigers, verladers en omwonenden nog beter op de hoogte houden van dit werk en daarom heeft ProRail nu een nieuwe website. De vraag 'wat zijn de gevolgen voor mij als reiziger of omwonende?' gaan we beter beantwoorden, met meer foto's, video's, infographics en animaties.

Verbanden laten zien

Miljoenen mensen gaan er iets van merken dat we het spoor klaarmaken voor meer treinen. Met de nieuwe website kunnen we makkelijker communiceren met hen, beter informeren en bijvoorbeeld duidelijker laten zien wat klein ‘alledaags’ spoorwerk te maken heeft met grotere plannen voor het Nederlandse spoor in de toekomst.

  • Kleuren in hoog contrast
    Kleuren in hoog contrast
  • Kleuren in hoog contrast
    Kleuren in hoog contrast
  • Kleuren in hoog contrast
    Kleuren in hoog contrast

Wat speelt er in jouw buurt? 

Je ziet op lokaal niveau wat er staat te gebeuren, maar je vindt er ook het verhaal over de landelijke plannen waar het project aan bijdraagt. Daarnaast is er de Spoorwerkcheck; waarmee je als je binnen 300 meter van het spoor woont, snel ziet welke werkzaamheden er in jouw buurt zijn. Deze Spoorwerkcheck vind je op bijna elke pagina, onderaan.

Toegankelijke informatie voor iedereen; dat hoort bij een organisatie zoals ProRail.

Jasper de Kinkelder contentmanager bij ProRail

Makkelijk zoeken

We willen dat je als websitebezoeker heel makkelijk informatie kunt zoeken en vinden, “zodat onze informatie voor iedereen toegankelijk is, dat hoort bij een organisatie met een maatschappelijke functie zoals ProRail”, laat Jasper de Kinkelder, contentmanager bij ProRail, weten. “Daarom hebben we daar extra aandacht aan gegeven, vooral voor mensen die het lastiger vinden om online hun weg te vinden. We willen open en eerlijk kunnen communiceren en aantrekkelijke informatie bieden.”

Heb je feedback voor ons?

De website is met de grootst mogelijke zorg gebouwd en samengesteld. Toch kan het gebeuren dat informatie niet helemaal goed is overgenomen of verouderd is. Daar blijven we aan werken en jij kunt helpen. Zie je een fout op een pagina of wil je een verbetering voorstellen? Gebruik dan dit formulier. Je vindt een link naar dit formulier op elke pagina, helemaal onderaan.

Deze website is ‘mobile first’ vormgegeven en gebouwd en geoptimaliseerd voor de meest populaire browsers. De werking en het uiterlijk kan (licht) verschillen per browser en per apparaat. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers