Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Onbeveiligde overweg Aalten opgeheven

Nieuws

13 januari 2020

ProRail heeft weer een onbeveiligde overweg minder. De gemeente Aalten sloot op 13 januari de niet actief beveiligde overweg aan de Groot Heinenweg af.

Definitieve wegafsluiting

De wegafsluiting maakt toegang definitief onmogelijk met betonblokken en prikkeldraad. ProRail verwijdert op een later moment de overwegbeplating uit het spoor en trekt dan ook de afschermende hekken door. Vlakbij liggen diverse overwegen, beveiligd met lampen, bomen en bellen. Daar kunnen weggebruikers veilig het spoor oversteken. 

Wandelaars actief betrokken

Zowel Stichting Wandelnet als recreatieve belangenbehartigers kunnen zich vinden in de afsluiting. Zij zijn tevreden met de alternatieve spoorkruisingen in de omgeving. 

Geen koeienoversteek meer

Bij de aanpak van deze overweg speelde ook een belangrijk agrarisch belang. Een aanwonende boer is door kavelruil niet langer genoodzaakt het spoor met vee of tractor over te steken. 

Tuunterweg en Kleuverspad

De nabije, onbewaakte overweg Tuunterweg is al beperkt tot langzaam verkeer. Actieve beveiliging met lampen, bomen en bellen staat op de planning. Hierdoor blijft een belangrijke verbinding voor ruiters in stand. De andere nabijgelegen onbewaakte overweg Kleuverspad (ook wel Stationsweg genoemd) wordt in de toekomst opgeheven. Daar is een alternatieve ontsluitingsroute voor in ontwikkeling. 

Ongelukken in de toekomst voorkomen

Met het aanpakken van onbeveiligde overwegen willen we ongelukken voorkomen. ProRail is blij dat gemeente Aalten actief ingrijpt en maatregelen neemt. In de provincie Gelderland liggen tientallen onbeveiligde overwegen. Bij het afsluiten hiervan is medewerking van provincie en gemeenten van cruciaal belang. Onlangs sloten we gezamenlijk in het naastgelegen Winterswijk ook al een overweg af.

Lees hier meer over onze opdracht van het ministerie en de aanpak voor het sluiten van niet actief beveiligde overwegen: https://www.prorail.nl/overheden/nabo 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers