Onderdoorgang station Haren vanaf vandaag in gebruik

Nieuws

24 oktober 2019

Goed nieuws: de onderdoorgang bij station Haren is open. Voetgangers en fietsers kunnen door de onderdoorgang veilig van het westelijk deel van Haren naar Oosterhaar. Zij gaan er dus flink op vooruit.

Afrondende werkzaamheden

Vanmiddag bekeken de aannemer en ProRail samen het resultaat van de werkzaamheden in de onderdoorgang. En met positief resultaat. Het oordeel was dat de omgeving niet langer hoeft te wachten, de onderdoorgang kan worden gebruikt. De komende weken zijn er wel nog afrondende werkzaamheden.

Verbinding in Haren

Reizigers kunnen sinds augustus gebruikmaken van de onderdoorgang om bij de perrons te komen. Vanaf nu is ook de ‘interwijkverbinding’ open. Hiermee is de onderdoorgang een investering in de eenheid van het dorp.

Fietsers en voetgangers hoeven niet meer over de drukke kruising. Zij gaan er dus hoeven flink op vooruit. Het centrum en de scholen bij het station worden beter bereikbaar. Hetzelfde geldt voor de verschillende woonwijken. De onderdoorgang is voor aan de bovenkant deels open, wat een veilig en ruimtelijk gevoel geeft.

Stationsgebied

De opening van de onderdoorgang is een grote mijlpaal in de werkzaamheden bij station Haren. Het hele stationsgebied is in de afgelopen twee jaar gemoderniseerd. Aan de oostzijde is een extra rijwielstalling gebouwd, het perron is vernieuwd en de wachtruimte is voorzien van een openbaar toilet. Ook zijn er nieuwe trappen en liften gebouwd. En is het hele voorplein vernieuwd en voorzien van blindengeleidenvoorzieningen.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers