Onderhoud aan de Werkspoorbrug in Utrecht

Nieuws

1 juli 2021

ProRail gaat de Werkspoorbrug in Utrecht opknappen. De Werkspoorbrug is een van de twee spoorbruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal. De sporen in de brug zijn verouderd en moeten vernieuwd worden. Het werk vindt plaats van 2 tot en met 12 juli.

Negen dagen aan het werk 

Aannemer VolkerRail vervangt de sporen en maakt de goten in de brug schoon. De werkzaamheden duren in totaal negen dagen, waarbij dag en nacht wordt doorgewerkt.

In de nacht van vrijdag 2 juli begint het werk en er wordt er doorgewerkt tot de ochtend van maandag 12 juli. De aannemer is vierentwintig uur per dag bezig om de impact op het treinverkeer zo klein mogelijk te laten zijn. Reis je in deze periode met de trein? Raadpleeg dan een reisplanner.

De Werkspoorbrug in Utrecht
De Werkspoorbrug in Utrecht

Mogelijke hinder 

Omwonenden ervaren tijdens de werkzaamheden mogelijk geluidshinder. We begrijpen dat dit vervelend kan zijn. Daarom proberen we de werkzaamheden binnen de gemaakte afspraken af te ronden en de omwonenden tijdig te informeren.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers