Onderzoek naar incident op Kijfhoek

Nieuws

26 oktober 2018

In het weekend van 20 en 21 oktober heeft zich een veiligheidsincident voorgedaan bij werkzaamheden op emplacement Kijfhoek. ProRail onderzoekt de precieze gang van zaken en betreurt het incident.

Onderzoek

In de aanloop naar en tijdens de uitvoering van werkzaamheden op Kijfhoek, in het weekend van 20/21 oktober, hebben zich omissies voorgedaan in het proces rondom buitendienststellingen. Naar het zich laat aanzien zijn werkplekbeveiligingsinstructies niet volledig nageleefd. Diverse spelers binnen het proces hebben daarop vervolgens onvoldoende adequaat gereageerd. ProRail doet onderzoek naar de precieze feiten en het verloop van het incident. Vooruitlopend op het onderzoek heeft ProRail besloten het geplande onderhoud op Kijfhoek tot nader bericht op te schorten. Direct betrokken partijen zijn daarover donderdagmiddag ge├»nformeerd.

Toezicht op naleving van afspraken

Vanaf afgelopen zomer zijn tal van extra maatregelen getroffen om de veiligheid op Kijfhoek te waarborgen, mede op verzoek van ILenT. De huidige situatie toont aan dat desondanks nog scherper moeten worden toegezien op de naleving van werkafspraken. De werkprocessen worden op dat punt nogmaals tegen het licht gehouden en waar nodig aangepast.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers