Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Onderzoeken afgerond en maatregelen voor station Stadshagen 1 juni bekend

Nieuws

30 april 2018

ProRail heeft de bestuurders van de provincie, de gemeenten Zwolle en Kampen en vervoerder Keolis geïnformeerd over de onderzoeksresultaten naar de bodem onder de Kamperlijn en uitgevoerde testritten. De partijen bestuderen de gegevens en maken een afweging. Daarbij wordt gekeken naar onder andere de haalbaarheid, de kosten en de tijd die nodig is voor de uitvoering van maatregelen op korte en lange termijn. Op vrijdag 1 juni worden de uitkomsten van de onderzoeken en de besluiten door de betrokken partijen gepresenteerd.

Bodemonderzoek

De onderzoeken die ProRail uitvoerde betroffen metingen naar de stabiliteit van de bodem onder de Kamperlijn. Tussentijds is al aangegeven dat de resultaten tegenvallen, maar nu is het totaalrapport met voorstellen voor mogelijke ingrepen opgeleverd. Deze worden meegenomen in de bovenstaande afweging voor uit te voeren maatregelen.

Testritten

Daarnaast voerden ProRail, provincie Overijssel en vervoerder Keolis samen testritten uit. De trein stopte in deze testen tussen Kampen en Zwolle ook op station Zwolle Stadshagen.  De resultaten van de test gebruiken ProRail, Keolis en de provincie om te beoordelen of en met welke eventuele maatregelen in materieel, railinfrastructuur en personeel er een dienstregeling met goede aansluitingen op het OV bij de stations in Zwolle en Kampen te rijden is. 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers