Ontspoorde trein bij Nederweert

Nieuws

25 september 2022

In de nacht van 24 op 25 september is rond 00.00 uur, door een aanrijding, het voorste gedeelte van een reizigerstrein ontspoord bij de Wessemerdijk (ter hoogte van het dorp Leveroy) in de gemeente Nederweert. In de betreffende trein zaten ongeveer 250 reizigers. Er zijn geen gewonden gevallen.

Update | 14.35 uur

De treindienst tussen Weert en Roermond is zondagmiddag rond 14.30 uur hervat. De afgelopen uren heeft incidentenbestrijding van ProRail, in samenwerking met NS en lokale hulpinstanties, hard gewerkt om de spoorinfrastructuur zo snel mogelijk weer in dienst te krijgen. Onderzoek wijst uit dat er wel enige schade is, maar dat spoedreparaties niet nodig zijn.

Raadpleeg reisplanner

Update | 12.55 uur

De trein staat inmiddels weer op het spoor en kan zelfstandig wegrijden. Onderzoek wijst verder uit dat er wel enige schade is aan de infrastructuur, maar spoedreparaties niet nodig zijn. De verwachting is dan ook dat het treinverkeer binnen afzienbare tijd hervat kan worden.

Update | 09.23 uur

ProRail is inmiddels gestart met het hersporen van de trein en dit proces verloopt volgens plan. Duidelijk is dat de trein en het spoor schade hebben opgelopen. De totale omvang hiervan wordt nog onderzocht. Seinen en bovenleiding hoeven niet te worden gerepareerd. Er rijden geen treinen tussen Weert en Roermond.

De trein wordt weer in het spoor gezet
De trein wordt weer in het spoor gezet

Bericht | 00.31 uur

Hulpdiensten zijn ter plaatse. De reizigers zijn met een andere trein naar het dichtstbijzijnde station gebracht. Voorlopig is er geen treinverkeer tussen Eindhoven en Roermond.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers