Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Ontwerp onderdoorgang Wolfheze stap verder

Nieuws

15 september 2023

De onderdoorgang in Wolfheze komt weer een stap dichterbij. De gemeenteraad van Renkum stelde afgelopen zomer het beeldkwaliteitsplan vast. Daarmee weten we hoe de onderdoorgang en de stationsomgeving er ongeveer uit komen te zien.

Veiligheid voorop

De beste overweg is geen overweg. En dus willen we graag dat de bestaande overweg plaatsmaakt voor een onderdoorgang. Tegelijkertijd verwijderen we het derde spoor, zodat er nog maar twee sporen overblijven. Daardoor wordt de onderdoorgang minder breed. Het eilandperron aan de noordzijde wordt een zijperron, dat vanuit alle richtingen goed bereikbaar is.

De huidige inrichting van station Wolfheze is niet goed toegankelijk voor minder mobiele mensen. Daarom krijgt het nieuwe station een lift en een hellingbaan, zodat iedereen op het station kan komen.

  • Impressies van hoe de situatie er straks uitziet
    Impressies van hoe de situatie er straks uitziet
  • Impressies van hoe de situatie er straks uitziet
    Impressies van hoe de situatie er straks uitziet
  • Impressies van hoe de situatie er straks uitziet
    Impressies van hoe de situatie er straks uitziet

Duurzaam samen

Het beeldkwaliteitsplan schetst eisen en richtlijnen voor hoe het stationsgebied er in de toekomst uit moet komen te zien. De gemeente Renkum heeft hiervoor nauw samengewerkt met een groep buurtbewoners. Zo zijn er goede suggesties gedaan vanuit de omgeving.

Ideeën vanuit de buurt waren bijvoorbeeld een aanpassing in het fietspad, zodat de Wolfhezerweg niet twee keer overgestoken hoeft te worden. Er is ruimte voor spelen én ruimte voor kunst. De Wodanseck, de historische soort eik typerend voor de omgeving van Wolfheze, wordt verwerkt in een kunstwerk in de onderdoorgang.

Wat is een beeldkwaliteitsplan?

In een beeldkwaliteitsplan staan alle specificaties voor het totaalontwerp uitgewerkt. Alle eisen voor het ontwerp, de bestrating, het materiaalgebruik, straatmeubilair, openbare verlichting en groen hebben erin een plek. Het document is het kwaliteitskader en vormt een belangrijk onderdeel voor de aanbesteding.

Wolfheze in vogelvlucht

Benieuwd naar de plannen in Wolfheze en hoe dat er ongeveer uit komt te zien? Neem dan een kijkje op de kaart. Daarop staan de complete plannen, met impressies vanuit verschillende hoeken. Hier kun je ook vragen stellen over de plannen en ontwerpkeuzes daarin.

Open de kaart Open de kaart

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers