Opening fietstunnel Zevenaar-Oost

Nieuws

7 oktober 2016

Op donderdag 6 oktober is de nieuwe fietstunnel in Zevenaar-Oost officieel geopend. Gedeputeerde Conny Bieze van de provincie Gelderland, wethouder Toon Albers van Zevenaar en regiodirecteur Jan Mulder fietsten samen met enkele bewoners door linten die voor de tunnel waren opgehangen.

De nieuwe fietstunnel bij de locatie Landeweer van het Liemers College in Zevenaar-Oost is al sinds het nieuwe schooljaar in gebruik. Dat was een belofte van de gemeente in verband met de veiligheid van de leerlingen van het Liemers College. Een belofte die ook ProRail vanuit veiligheidsbeleid graag steunde. Ook fietsers en voetgangers uit de wijk Groot Holthuizen en bedrijventerrein 7Poort maken veel gebruik van de nieuwe tunnel. De opening van de fietstunnel is op deze video te zien.
 

Duurzaam

Bij de bouw van de nieuwe tunnel is ook aan de flora en fauna gedacht. Zo zijn in de directe omgeving van de tunnel vijf vleermuiskasten opgehangen, is een bijenhotel geplaatst en wordt een strook veldbloemen aangeplant. De betonnen tunnelbak is aangekleed met kunstof 'behang'. Hierdoor en door speciale led-verlichting krijgt de tunnel een duurzame en vriendelijke uitstraling.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers