Opening station Driehuis

Nieuws

17 december 2021

Met de opening van station Driehuis zijn er nog slechts acht stations te gaan totdat alle 400 stations in Nederland toegankelijk zijn voor iedereen. Het afgelopen jaar is er met man en macht gewerkt aan de verbouwing van het station, met een prachtig eindresultaat als gevolg.

Nieuwe liften

De meest in het oog springede verandering aan het station zijn de twee nieuwe liften. Het is daardoor mogelijk om met de lift het perron te bereiken. “Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen. Daarom maken wij onze stations toegankelijk voor álle reizigers. We zijn blij dat er door de verbouwing nu een drempelvrije route naar het perron is. Zo kan iedereen gebruik maken van het station”, zegt regiodirecteur Harro Homan van ProRail.

Bekijk: Vandaag is station Driehuis ondanks de beperkingen toch officieel geopend

Opknapbeurt

Gedurende de werkzaamheden is de reizigerstunnel tijdelijk afgesloten geweest en werden reizigers omgeleid via trappentorens aan de buitenkant van het station. Deze omlooproute is inmiddels verwijderd en men kan nu weer normaal gebruik maken van de tunnel.

Naast het plaatsen van de liften heeft ook de rest van het station een metamorfose ondergaan. Er zijn doorzichtige overkappingen geplaatst, het meubilair heeft een opknapbeurt gekregen en de oude abri is vervangen door een nieuwe moderne abri, die past bij de nieuwe uitstraling.

Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen. Daarom maken wij onze stations toegankelijk voor álle reizigers.

Harro Homan regiodirecteur bij ProRail

Feestelijke opening

Oorspronkelijk stond er een feestelijke opening van station Driehuis gepland, maar helaas kon die geen doorgang vinden. Vandaag is het station ondanks de beperkingen toch officieel geopend door Harro Homan. Hij deed dit samen met Bram Diepstraten, wethouder infrastructuur gemeente Velsen, en Irma Winkenius, regiodirecteur NS. Hoe dat ging zie je in bovenstaande video.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers