Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Opgelet! Komend weekend geen treinverkeer Amsterdam Zuid en RAI

Nieuws

7 mei 2019

ProRail werkt in het kader van Zuidasdok aan de vernieuwing van het snelst groeiende station van Nederland, Amsterdam Zuid. Vanaf dit weekend wordt vijf weekenden achter elkaar aan het spoor gewerkt bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Treinverkeer is dan niet mogelijk en ook de A10 Zuid is afgesloten. Wie de weg opgaat of gebruik maakt van het OV, moet rekening houden met extra reistijd en omleidingen. Dus check voor vertrek de reisplanner.

Bekijk: A10 Zuid richting Utrecht 5 weekenden dicht, geen treinverkeer mogelijk

Vijf weekenden hinder op weg en spoor

De werkzaamheden aan de A10 Zuid en het spoor vinden plaats in de volgende weekenden, in het Pinsterweekend dus ook op maandag:

1. vrijdagavond 10 mei 22:00 uur tot maandagochtend 13 mei 05:00 uur
2. vrijdagavond 17 mei 22:00 uur tot maandagochtend 20 mei 05:00 uur
3. vrijdagavond 24 mei 22:00 uur tot maandagochtend 27 mei 05:00 uur
4. vrijdagavond 31 mei 22:00 uur tot maandagochtend 3 juni 05:00 uur
5. vrijdagavond 7 juni 22:00 uur tot dinsdagochtend 11 juni 05:00 uur (Pinksterweekend)

Bekijk de animatiefilm

Belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het inschuiven van het gigantische dak van de nieuwe Brittenpassage van station Amsterdam Zuid, dwars door de weg en door het spoor heen. Het 70 meter lange betonnen dek van de Brittenpassage wordt door de A10 geschoven en door een deel van het drukke spoor bij station Amsterdam Zuid. Om dat voor elkaar te krijgen moeten weg en spoor 5 keer worden opengebroken en opnieuw worden teruggebouwd, zodat auto's en treinen er weer overheen kunnen. Klik hier voor een duidelijke animatiefilm.

Uitbreiding station Amsterdam Zuid

Het aantal reizigers dat gebruik maakt van station Amsterdam Zuid groeit hard, onder andere door de komst van de Noord/Zuidlijn. Onder de noemer Zuidasdok werken we met een aantal partners aan uitbreiding en vernieuwing van het station. Om het grote aantal reizigers goed te kunnen opvangen, krijgt het station straks twee ruime stationspassages. We gaan nu aan de slag met de bouw van de nieuwe Brittenpassage. Daarna verbreden we de huidige Minervapassage, een belangrijke verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de Zuidas.

 


 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers