Van vrijdag tot en met zondag geen tot beperkt treinverkeer rond Schiphol

Nieuws

12 november 2018

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 november voert ProRail belangrijke werkzaamheden uit rond Schiphol. Tijdens deze drie dagen rijden er geen treinen maar bussen op het traject Schiphol Airport-Leiden. Intercity direct rijdt niet op het traject Amsterdam Centraal - Rotterdam. Op zaterdag 17 november is Schiphol niet per trein bereikbaar. Dan rijden ook op de trajecten Amsterdam Sloterdijk/Amsterdam Zuid-Schiphol Airport bussen in plaats van treinen.

Reisinformatie en hulp met bagage

Op zondag 18 november rijden er op het traject Amsterdam Zuid - Schiphol Airport – Hoofddorp wel treinen. Tussen Amsterdam Sloterdijk – Schiphol Airport en Leiden – Schiphol Airport rijden dan nog steeds bussen.

Voor overstappende reizigers op Amsterdam Sloterdijk en Schiphol zet NS kruiers in om hen te assisteren met hun bagage. Daarnaast helpen extra NS-medewerkers op de stations om reizigers naar de bussen te verwijzen.

Ingrijpend

De werkzaamheden zijn ingrijpend en de impact op het treinverkeer is groot. Door de centrale ligging van Schiphol en diverse werkzaamheden in de rest van het land, geldt op diverse trajecten in Noord-Holland en Flevoland ook een aangepaste dienstregeling met omreizen, extra overstappen en soms ook minder treinen. Raadpleeg daarom voor vertrek een reisplanner.

Sinterklaasintocht Zaandam

Tijdens de intocht van Sinterklaas in Zaandam. op zaterdag 17 november, rijden er tussen 10.00-15.00 uur extra Sprinters op het traject Amsterdam Sloterdijk - Uitgeest.

Wat gaat ProRail doen op Schiphol?

In november 2018 en januari 2019 zijn er belangrijke werkzaamheden rond station Schiphol Airport. ProRail vernieuwt onder meer een stroomvoorziening die elektriciteit levert aan het spoor en het treinstation.

Ook worden nieuwe wissels geplaatst bij Hoofddorp en wordt het spoor venieuwd tussen Leiden en Schiphol. In totaal werkt ProRail aan 14 projecten rond Schiphol Airport. De tweede werkperiode duurt van 17 tot en met 20 januari.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers