Overweg Dubbele Wiericke in augustus verleden tijd

Nieuws

29 maart 2024

De onbeveiligde overweg Dubbele Wiericke in Bodegraven verdwijnt in augustus definitief. Nadat eerder de financiering rond kwam, is nu ook gebleken dat de bouw van een wandelduiker onder het spoor een goed alternatief is.

Oplossing met wandelvereniging

De vraag naar treinverkeer neemt toe. Daarom rijden er al meer treinen tussen Utrecht en Leiden en dat willen we in de toekomst graag verder uitbouwen. Daarom is het noodzakelijk dat de onbewaakte overweg in Bodegraven verdwijnt.

Na bezwaren van wandelvereniging Te Voet is nu een oplossing gevonden om het wandelpad onder het spoor door te laten gaan. Dit is in samenwerking gegaan met de gemeente Bodegraven – Reeuwijk, de provincie Zuid – Holland en ProRail.

Geen extra hinder

Het bouwen van de wandelduiker wordt meegenomen tijdens andere werkzaamheden in augustus. Dan is het spoor al buiten dienst dus dat levert geen extra hinder op voor reizigers, en is ook voordeliger.

Regiodirecteur Helga Cuijpers: “Ik wil iedereen die zich hier hard voor heeft gemaakt heel hartelijk danken. Dit is een mooie, creatieve oplossing. Ik ben blij dat de overweg nu definitief dicht is en we samen met de provincie en gemeente ook een alternatief hebben gevonden voor wandelaars in de omgeving.”

Onbeveiligde overweg

In Nederland zijn er Niet Actief Beveiligde Overwegen, kortweg NABO. Dit type overweg wordt niet afgesloten door middel van slagbomen. In 2018 startten ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met een programma om deze overwegen aan te pakken.

Lees over dit programma Lees over dit programma

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers