Overweg maakt plaats voor onderdoorgang in Diemen

Nieuws

14 juni 2016

De overweg aan de Ouddiemerlaan bij station Diemen gaat plaats maken voor een spooronderdoorgang. De eerste werkzaamheden door ProRail zullen vanaf 2018 voor het publiek merkbaar zijn. De aanleg vergt minstens drie jaar.

Goede stap

Met het weghalen van de overweg verdwijnt er een stevig obstakel in een belangrijke verbindingsroute. Regio directeur Cees de Vries van ProRail ziet de komst van de onderdoorgang als de juiste stap: ‘Door de weg onder het spoor door te laten lopen, kan het treinverkeer ongehinderd doorgaan en dat is voor de regionale bereikbaarheid erg belangrijk. De onderdoorgang zorgt er ook voor dat gevaarlijke situaties tot het verleden behoren.’

Landelijk Verbeterprogramma Overwegen

Met de overeenkomst is een bedrag gemoeid van €30 miljoen excl. BTW. Daarvan brengt het ministerie de helft op vanuit het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen. De andere helft wordt via de gemeente Diemen bijgedragen door Diemen zelf, de Stadsregio Amsterdam en de provincie Noord-Holland.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers