Paasweekend vol spoorwerkzaamheden

Nieuws

9 april 2020

We willen reizigers die tijdens het Paasweekend noodzakelijkerwijs de trein moeten pakken, zoals medisch personeel, mantelzorgers, schoonmakers en vakkenvullers, alert maken op werkzaamheden. ProRail werkt bijvoorbeeld tussen station Zaandam en Amsterdam Sloterdijk en bij knooppunt Zwolle aan verbeteringen en onderhoud van het spoor. Vervoersbedrijven zetten vervangend busvervoer in.

Ook bij station Eindhoven Centraal, Tilburg en Den Bosch zijn er werkzaamheden. Verder wordt tussen Leiden en Den Haag Centraal en rond Dordrecht aan het spoor gewerkt. Klik hier voor een compleet overzicht van werkzaamheden. 

Bij Zwolle is het werk met een etmaal verlengd en rijden er vanaf woensdag pas weer treinen. Ook de werkzaamheden tussen Zaandam en Amsterdam Sloterdijk zijn met een etmaal verlengd: deze duren nu tot en met Tweede Paasdag. Deze vertraging is ontstaan omdat er door de coronacrisis naar vervangend materieel moest worden gezocht. We raden reizigers aan een reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Samen veilig doorwerken

Bij de werkzaamheden volgen de aannemers van ProRail het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de bouw- en technieksector is vastgesteld. 

ProRail is voortdurend in gesprek met spooraannemers om te kijken hoe de werkzaamheden aan het spoor zoveel mogelijk en zo veilig mogelijk door kunnen gaan. Daarbij kijken we samen naar de inzet van personeel, aanvoer van materieel en de tijdige levering van desinfecterende en hygiënische middelen. 

Reizen met zoveel mogelijk ruimte

Ondanks deze en toekomstige werkzaamheden aan het spoor willen vervoersbedrijven reizigers die op de trein zijn aangewezen met zo veel mogelijk ruimte laten reizen. Zij zetten vervangend busvervoer in. Lees er meer over op de website van je vervoerder.

De OV-bedrijven doen hun best om per station waar mogelijk tenminste één winkel en één Tickets & Service-balie of OV Servicewinkel open te houden om reizigers informatie, hulp en iets te eten of drinken te kunnen bieden.

Maatregelen Openbaar vervoer

De vervoersbedrijven en ProRail hebben eerder al maatregelen genomen om te zorgen dat reizigers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer de komende weken kunnen blijven rekenen op een voorspelbare en betrouwbare dienstregeling. Voorlopig gelden er daarom tot en met 28 april speciale dienstregelingen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers