Paaswerk op het spoor

Nieuws

13 april 2017

Tijdens het paasweekend gaat ProRail op diverse locaties aan de slag om het spoor te verbeteren of te vernieuwen. Reizigers wordt geadviseerd om vóór vertrek de Reisplanner te checken.

Weesp-Amsterdam Muiderpoort en Weesp-Amsterdam RAI/Amsterdam Bijlmer ArenA

ProRail plaatst vier hogesnelheidswissels bij Diemen, om ruimte te maken voor meer treinen. Ook werken we op stations Diemen en Diemen-Zuid. Van vrijdag 14 april om 01.20 uur tot dinsdag 18 april 05.00 uur kunnen er geen treinen rijden. NS zet bussen in. Het hijsen van de wissels vindt plaats vanaf de A9. Hiervoor is van donderdag 13 april 23.00 uur tot zondag 16 april 09.00 uur de verbindingsboog van de A9 naar de A1 richting knooppunt Watergraafsmeer afgesloten. Meer informatie is te vinden op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat: bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl

Hoogeveen - Groningen

Tussen Hoogeveen-Groningen rijden geen treinen van 16-30 april. Bij Assen gaat het spoor op de schop en schuiven we onder andere een nieuwe tunnel in. Straks rijden er dankzij de werkzaamheden meer treinen tussen Assen en Groningen.

Rotterdam - Dordrecht - Roosendaal/Breda

Van zaterdag tot en met maandag werkt ProRail aan de aanleg van een railgeleider en aan de vernieuwing van wissels bij Dordrecht. De railgeleider zorgt ervoor dat een ontspoorde (goederen)trein wordt opgesloten tussen het spoor en een extra set rails, zodat de trein niet volledig kan ontsporen. Het is de tweede geleider die hier wordt aangelegd. Eerder dit jaar deden we dat met een ander spoor in ‘de bocht van Dordrecht’.
Daarnaast vernieuwen we in Lage Zwaluwe in het paasweekend grote delen van het spoor.

Venlo - Horst-Sevenum

ProRail en aannemer Heijmans gaan in opdracht van bedrijventerrein Trade Port Noord Venlo komend weekend een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel tussen het spoor schuiven. De nieuwe onderdoorgang vervangt de overweg Heierhoevenweg die wordt opgeheven omdat door de komst van een nieuwe railterminal het aantal sporen wordt uitgebreid. Oversteken wordt dan gevaarlijker en daarom krijgen fietsers en voetgangers een tunnel; de meest betrouwbare en veilige manier waarop trein- en wegverkeer elkaar kunnen kruisen. De werkzaamheden worden gecombineerd met het vernieuwen van een kruiswissel op het emplacement, vernieuwing van de perrons op station Blerick en het schilderen van de Maasbrug. Dinsdag moeten de treinen weer rijden.

Ecoduct Maanschoten op de Veluwe

ProRail bouwt over de A1 een nieuwe grote faunapassage. Voor het inhijsen van brugdelen leidt Rijkswaterstaat 3 nachten lang het autoverkeer om. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor het treinverkeer.
 

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers