Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Paul Carstens wordt directeur Procurement bij ProRail

Nieuws

18 april 2019

Paul Carstens is met ingang van 1 juli benoemd tot directeur Procurement bij ProRail. Hij volgt Dimitri Kruik op, die inmiddels directeur is van de afdeling Vervoer en Dienstregeling.

Tienjarig jubileum

Paul had vorige maand zijn tienjarig jubileum bij ProRail. Hij begon als operationeel manager bij Assetmanagement in Randstad Zuid en daarna in Randstad Noord, werd landelijk verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie en vervolgens programmadirecteur PGO (Prestatie Gericht Onderhoud, AM/Procurement). 

Paul Carstens: ‘Ik kon deze uitdaging niet laten lopen’

Vorig jaar werd Paul benoemd tot manager Railtechniek bij Projecten. Dat hij nu al weer een volgende functie gaat bekleden, is wel heel snel, vindt hij zelf. “Bewegen past bij mij. Maar dit tempo verrast mijzelf ook, want vandaag ben ik nog even gepassioneerd bezig met Railtechniek als een jaar geleden. Toch kon ik deze uitdaging niet laten lopen. Ik was in mijn vorige rollen al veel bezig met contractontwikkeling en aanbestedingszaken. En tijdens de intensieve samenwerking met Procurement om van PGO een succes te maken, is mijn enthousiasme en interesse in inkopen en aanbesteden gegroeid.” 

CFO Hans van Leeuwen: “Ik ben enorm blij dat Paul voor de afdeling Procurement heeft gekozen! Hij heeft een bijna ideale achtergrond bij de afdelingen Assetmanagement en Projecten, kent onze aannemers en ingenieursbureaus goed en brengt lef, durf en veel energie. In de directie komt nu een ‘eigen’ jong ProRail-talent, ook een prima signaal naar al onze andere talenten en medewerkers.”

Tot 1 juli blijft Paul voorman van het verandertraject ‘Techniek van de Toekomst’ vanuit Railtechniek.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers