Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Pier Eringa her­benoemd als voor­zitter Raad van Bestuur van ProRail

Nieuws

19 maart 2019

Pier Eringa is herbenoemd als voorzitter Raad van Bestuur van ProRail. Eringa vervult deze functie sinds 1 april 2015.

Verbindende leider

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Hans Alders: “Eringa heeft de afgelopen vier jaar laten zien dat hij een uitstekende bestuurder is. Onder zijn leiding zijn de prestaties en de reputatie van het spoor merkbaar verbeterd. Eringa heeft zich een verbindend leider getoond die als geen ander weet hoe je verschillende partijen met uiteenlopende belangen bij elkaar brengt. De Raad is content dat hij heeft aangegeven zich de komende tijd te richten op verder versterken van de strategie en processen van ProRail, zodat de organisatie beter in staat is haar taak uit te voeren. De Raad van Commissarissen heeft alle vertrouwen in deze herbenoeming en wenst hem daarbij veel succes.”

Blijven inzetten op beter OV-netwerk

Pier Eringa: “Ik ben blij met de herbenoeming en blijf tot de ZBO een feit is. De afgelopen vier jaar heb ik met veel plezier gewerkt bij ProRail. We hebben de afgelopen jaren samen, met vervoerders, verladers en spooraannemers, veel bereikt. En dat is goed merkbaar voor de reiziger en verlader. Er rijden meer treinen op tijd. Dat is een prestatie, waar wereldwijd aanzien voor is. Er zijn weinig landen die ons dit nadoen. We hebben laten zien dat structureel op hoog niveau presteren geen toeval is, daar ben ik trots op. Een van de belangrijkste vragen voor de komende jaren is hoe we Nederland ook op de middellange en lange termijn in beweging blijven houden en de capaciteit van het spoor mee laten groeien. Het is nodig dat we in Nederland blijven investeren in een beter en verfijnder OV-netwerk met meer en snellere treinen, betere en comfortabele stations en meer fietsenstallingen. Daar wil ik me de komende tijd graag voor in blijven zetten.”

Europees

Eringa is ook voorzitter van de EIM, de Europese organisatie van infrabeheerders. In die functie zet hij zich onder meer in om het internationale vervoer per spoor eenvoudiger, duurzamer en goedkoper te maken.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers