Pier Eringa nieuwe bestuursvoorzitter van NGinfra

Nieuws

16 januari 2020

Pier Eringa is de nieuwe bestuursvoorzitter van stichting Next Generation Infrastructures (NGinfra) en gaat opnieuw samenwerken met John Voppen, CEO van ProRail. John Voppen maakt al enige jaren deel uit van het bestuur van NGinfra en vertegenwoordigt hierin het spoor.

Kennisplatform

NGinfra is het kennisplatform van Alliander, Havenbedrijf Rotterdam, ProRail, Rijkswaterstaat, Schiphol en Vitens. Samen maken zij zich vanuit een cross sectorale invalshoek sterk voor infrastructuur die toekomstbestendig is en adequaat inspeelt op drie grote transities: digitalisering, energie en urbanisatie. NGinfra zoekt daarnaast de dialoog met de samenleving op en verrijkt interessante uitkomsten hiervan met visie en meer wetenschappelijke onderbouwing. Hierbij staat de stichting open voor initiatieven van gebruikers, bedrijfsleven en bewoners.

Essentiële kennisdeling

John Voppen hecht veel waarde aan het kennisplatform: ‘Het delen van kennis en kunde van verschillende partijen die werken met infrastructuur is essentieel. Het zorgt ervoor dat we sneller doelen bereiken en daarnaast zorgen we met kennisdeling voor een verlaging van de maatschappelijke kosten. Ik zie er naar uit om weer met Pier samen te werken, nu bij NGinfra!’

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers