Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Prachtige muurschildering in Haagse spooronderdoorgang

Nieuws

4 december 2018

In de categorie 'kunst langs het spoor' is maandag 3 december een prachtig werk onthuld in Den Haag. Het gaat om muurschilderingen op de wanden van een spooronderdoorgang tussen station Den Haag Laan van NOI en Den Haag Mariahoeve; de zogenoemde Schipholboog.

'Artdrenaline'

Voor het kiezen van het kunstwerk konden omwonenden stemmen op drie kunstenaars. Ook een vakjury van gemeente Den Haag en ProRail stemden mee. In totaal brachten veertienhonderd mensen hun stem uit. De helft daarvan koos voor Artdrenaline.

Vergunning

Wethouder Boudewijn Revis van Den Haag onthulde het kunstwerk. ProRail was betrokken omdat het als eigenaar van de onderdoorgang vergunning verleende voor de schildering. Assistent-tracémanager Diederik Bek had namens ProRail zitting in de vakjury.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers