Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Precisiewerk in Driehuis

Nieuws

12 juli 2021

Afgelopen weekend is de volgende stap gezet bij de verbouwing van station Driehuis. In een ‘treinvrij weekend’ zijn liftschacht en luifel op hun plek gehesen. Dit was een strak geregisseerd precisiewerkje. Uitvoerder Patrick Mes van aannemer K_Dekker is opgelucht. “Alle technische tekeningen klopten gelukkig en alles paste op de stalen ankers in de grond. Op de millimeter! En dat moet ook. Ben blij met het resultaat. We kunnen het station nu verder afbouwen.

Kant en klaar

Op de bouwplaats is in de afgelopen weken de grote overkapping gebouwd. Ook de liftschacht, waar later de lift in wordt ‘gehangen’, is naast het station gebouwd.

Patrick: “De overkapping komt boven de trap die naar het perron gaat. Het is onmogelijk om dit ter plekke op te bouwen. Je hangt dan namelijk boven het trappengat. Dat is voor reizigers en onze mensen te hinderlijk en gevaarlijk. We hebben daarom besloten om het gehele dak ‘voor’ te bouwen, compleet met dakranden, sedum-dak en glaswanden. Alles bij elkaar ongeveer 21.000 kilo, zeg maar 21 auto’s. Dit hebben we in 1 keer met een grote kraan op zijn plek gezet.”

 • De liftschacht wordt op zijn plek gehesen
  De liftschacht wordt op zijn plek gehesen
 • De schacht werd voorgebouwd op de parkeerplaats
  De schacht werd voorgebouwd op de parkeerplaats
 • Uitvoerder Patrick Mes is blij met resultaat
  Uitvoerder Patrick Mes is blij met resultaat
 • Ook de luifel voor boven het trappengat gaat de lucht in
  Ook de luifel voor boven het trappengat gaat de lucht in

Alles vernieuwd

Hetzelfde gebeurde met de liftschacht bij het perron. Ook deze is vooraf gebouwd en afgelopen weekend met een grote telekraan (300 ton) geplaatst. Patrick: “Ongelooflijk wat een werk er is verzet met elkaar. Ook het meubilair op het perron is vervangen. Nieuwe banken, afvalbakken en ook de oude abri is gesloopt en vervangen door een mooie, moderne abri die helemaal past in het geheel.” De tweede lift wordt later gebouwd. Deze staat naast het station en daarvoor kunnen de treinen blijven rijden.

Ongelooflijk wat een werk er is verzet met elkaar.

Patrick Mes uitvoerder bij K_Dekker

Het einde nadert

Het nieuwe station begint vorm te krijgen. Was het eerst nog een kale, rommelige plek, nu worden de contouren zichtbaar van het ruimere en lichtere eindresultaat. Eind van dit jaar is het klaar. En heeft Driehuis een prettiger en comfortabeler station om aan te komen en te vertrekken.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers