ProRail bouwt aan nieuwe spoorkruisingen Elst

Nieuws

Gepubliceerd op 11 december 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 16:15 uur

ProRail bouwt in opdracht van gemeente Overbetuwe twee nieuwe ongelijkvloerse spoorkruisingen. Met deze aanleg vervangen we twee overwegen bij Elst. Goed nieuws voor de veiligheid en de doorstroming van weg- en treinverkeer!

Bekijk: Dronebeelden Spoor Elst: Aanleg viaduct en onderdoorgang

Twee overwegen minder

Het omvangrijke project Elst Noord Spoorkruisingen beoogt de opheffing maar liefst twee overwegen: bij de 1e Weteringsewal komt een viaduct over het spoor en bij de Rijksweg-Noord een onderdoorgang. Beide zijn nu nog van bomen en bellen voorzien.  

Veel treinverkeer

In de huidige situatie zijn de overgangen vaak gesloten: hier passeert dagelijks veel treinverkeer. Wegverkeer en hulpdiensten staan daardoor lang en vaak te wachten. Provincie Gelderland, het ministerie van IenW slaan daarom met gemeente en ProRail de handen ineen. 

Grote verbetering 

Door de overgangen te vervangen door een viaduct en een onderdoorgang verbetert de doorstroming, wordt Elst beter bereikbaar en tevens een stuk veiliger. Ook gunstig voor de buurtbewoners die straks minder overlast van geluid en uitstoot van bijvoorbeeld fijnstof zullen ervaren. 

Werk is begonnen

Sinds deze zomer bereiden we de bouw voor. Onze aannemer Heijmans heeft de schop al in de grond gestoken. De dronevideo laat het werk en de situatie vanuit de lucht zien.  

Meer weten? Kijk op de projectwebsite van Elst Noord Spoorkruisingen of ProRails projectpagina

Meer over:

Meer nieuws

Wat is ERTMS?

Treinen veilig en sneller laten rijden, ook de grens over. Dat is wat we doen met de invoering van ERTMS. Bekijk de nieuwe video hierover.

Bekijk de video

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers