Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

ProRail doet aangifte tegen chauffeur Leeuwarden

Nieuws

17 januari 2019

ProRail doet aangifte tegen de chauffeur van de melk­poeder­vrachtwagen waar vrijdag 11 januari in Leeuwarden een botsing mee gebeurde. De aanrijding met de trein vond plaats bij Friesland­Campina, waar de bestuurder zijn vracht­wagen op de overweg had stil­gezet.

Verklaring politie

De politie verklaart vandaag bij Omrop Fryslân dat de chauffeur bij het bedrijventerrein op zoek was naar zijn precieze bestemming. Omdat hij dacht te ver te zijn gereden en verder wilde zoeken zette hij zijn vrachtwagen midden op de overweg stil en stapte uit. Hij zag de trein vervolgens naderen en keerde terug naar zijn voertuig. Helaas te laat om nog een aanrijding te voorkomen en hij zag de trein zich vervolgens in de vrachtwagen boren. Afhankelijk van het vervolgonderzoek zal in overleg met de officier van justitie worden bepaald waarvoor de chauffeur vervolgd wordt. Hoewel hij verdachte is is hij wel weer op vrije voeten gesteld.

Opheffen overweg beste oplossing

ProRail deed onderzoek naar de toedracht en concludeert o.a. dat veiligheidsystemen naar behoren werkten. Vrijgekomen videobeelden bevestigen dat. Deze overweg is particulier en ligt op de rand van het bedrijfsterrein van FrieslandCampina in Leeuwarden. ProRail sprak al eerder met deze eigenaar om de overweg zo min mogelijk te gebruiken, zeker ook omdat er alternatieve toegangen tot het terrein zijn. Maar wat ProRail betreft is de veiligste overweg een opgeheven overweg en dat geldt ook hier. 

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers