ProRail doet aangifte van brand in boerderij Wijster

Nieuws

9 mei 2022

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 mei ontstond brand in een leegstaande boerderij in Wijster. Het pand -eigendom van ProRail- ging volledig in vlammen op.

Overlast

Roet en mogelijk asbest zorgen voor overlast en raakten verspreid in de omgeving. Gas en electriciteit waren al sinds begin 2022 op dit adres volledig afgesloten. De oorzaak is onbekend en omdat brandstichting niet kan worden uitgesloten doet ProRail aangifte bij de politie. Die onderzoekt de zaak. Iedereen die rond het ontstaan van de brand iets gezien heeft, roepen we dan ook op zich bij de politie te melden.

ProRail kocht de boerderij om daarmee de onbeveiligde overweg te kunnen opheffen
ProRail kocht de boerderij om daarmee de onbeveiligde overweg te kunnen opheffen

Uilen en vleermuizen

De boerderij is pas sinds korte tijd eigendom van ProRail. Het is de bedoeling deze woning en bijbehorende panden te slopen. Uit het vereiste ecologische onderzoek bleek onlangs dat er vleermuizen en mogelijk uilen in de panden huisden. Directe aanpak was daardoor ongewenst en zelfs niet mogelijk. Nu er brand heeft gewoed moet opnieuw met deskundigen worden bekeken hoe en wanneer we kunnen slopen.

Opheffen overweg

ProRail kocht deze gebouwen om daarmee de weg die over het spoor naar het huis loopt te kunnen opheffen. Een gevaarlijke overweg zonder bomen en bellen konden we daarmee in het najaar van 2021 uit het spoor halen.

Nieuwsbericht

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers