Aanrijding trein en voetganger op onbeveiligde overweg

Nieuws

12 januari 2021

Op dinsdagochtend 12 januari iets na half zeven heeft op een particuliere overweg in het Drentse Wijster, bij Beilen, een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een voetganger. Het slachtoffer is daarbij overleden. De hulpdiensten gingen ter plaatse en deden onderzoek naar de toedracht.

Niet actief beveiligde overweg

De overweg in Wijster waar de aanrijding heeft plaatsgevonden is een NABO: een niet actief beveiligde overweg. Dat betekent dat deze niet beveiligd is met een Andreaskruis, overwegbomen of bellen. ProRail wil deze overwegen opheffen omdat ze gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Lees hier meer over NABO's.

Reizigers geëvacueerd

In de trein die bij het ongeval betrokken was zaten ongeveer vijfentwintig reizigers. Zij zijn rond 8:15 uur door incidentenbestrijders van ProRail geëvacueerd. De incidentenbestrijders maakten daarvoor gebruik van een tweede trein, die naast de gestrande trein werd gezet. 

Treinverkeer weer op gang

Door de aanrijding waren beide sporen tussen Beilen en Hoogeveen versperd en was er geen treinverkeer mogelijk. Rond 10:00 uur kwam het treinverkeer weer op gang. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers