Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Gewonde bij aanrijding op overweg in Hilversum

Nieuws

2 december 2020

Op een overweg op de Maartensdijkseweg in Hilversum heeft op woensdag 2 december een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een fietser. De fietser is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om een onbeveiligde overweg die ProRail zo snel mogelijk wil opheffen.

Hulpdiensten

Door de aanrijding, die iets na 14:30 uur plaatsvond, reden er tussen de stations Utrecht Centraal en Hilversum enige tijd geen treinen. Incidentenbestrijders van ProRail waren ter plaatse en konden gelukkig vaststellen dat het slachtoffer aanspreekbaar was. De hulpdiensten hebben het slachtoffer vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Rond 16:00 uur kon het treinverkeer weer worden opgestart. 

Bekijk: Directeur overwegen Anne Zwiers vertelt bij deze overweg over het opheffen van NABO's

NABO-programma

De overweg aan de Maartensdijkseweg te Hilversum is een zogenoemde ‘NABO’. NABO staat voor niet actief beveiligde overwegen. Deze overwegen zijn uitgerust met een Andreaskruis en waarschuwingsborden, maar worden niet actief beveiligd met spoorbomen, bellen en lichtsignalen. Gebruikers moeten op deze overwegen dus extra alert zijn op naderende treinen en dit kan gevaarlijke situaties met zich meebrengen. ProRail heeft een programma waarmee in 2023 alle openbare NABO’s op het reizigersnet moeten zijn aangepakt.

Maartensdijkseweg

De gemeente Hilversum, het Goois Natuur Reservaat en ProRail sloten vorig jaar nog twee levensgevaarlijke, onbeveiligde spooroverwegen af op de route Hilversum - Utrecht. Zodra er een voetgangerstunnel tunnel ligt, zal ook de overweg aan de Maartensdijkseweg verdwijnen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers