Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

ProRail en TU Delft zetten samenwerking voort

Nieuws

10 oktober 2022

ProRail en TU Delft zetten hun samenwerking voort. De komende vijf jaar verzorgt ProRail medefinanciering van de sectie Railbouwkunde. Het contract daarvoor is op 7 oktober getekend door Mirjam van Velthuizen (CFO) en Karel van Gils (directeur Innovatie & Technologische Vernieuwing) namens ProRail en prof. Jan Dirk Jansen, decaan Civiele Techniek en Geowetenschappen, namens TU Delft.

Railbouwkunde verder groeien

Kennisontwikkeling en onderwijs op het gebied van railbouwtechniek en de aansluiting van de spoorsector op onderwijs en wetenschap zijn erg belangrijk voor ProRail en het Nederlandse spoor. In de afgelopen tien jaar had de samenwerking de vorm van financiering van de leerstoel Railbouwkunde.

Met dit nieuwe contract dragen we bij aan wetenschappelijk toegepast onderzoek en nieuwe onderwijsmethoden. Mede daardoor kan Railbouwkunde verder groeien en de volgende generatie onderzoekers en wetenschappelijk geschoold personeel aan de spoorsector verbinden.

  • Foto van de bijeenkomst op de TU Delft
    Foto van de bijeenkomst op de TU Delft
  • Foto van de bijeenkomst op de TU Delft
    Foto van de bijeenkomst op de TU Delft
  • Foto van de bijeenkomst op de TU Delft
    Foto van de bijeenkomst op de TU Delft

Samenwerkallianties

Het afgelopen decennium breidde de samenwerking tussen ProRail en TU Delft sterk uit. ProRail kan hiermee putten uit de kennis en kunde van steeds meer faculteiten binnen deze en ook andere technische universiteiten. Zo maakten we een omslag van losstaande researchactiviteiten en verbintenissen naar een programma-aanpak en samenwerkingsallianties met universiteiten en kennisinstellingen.

Onderzoek en onderwijs

Een belangrijke stap was tien jaar geleden de financiering van de leerstoel Railbouwkunde aan de TU Delft, faculteit Civiele Techniek. Rolf Dollevoet vult deze al tien jaar in als deeltijdhoogleraar. De leerstoel is uitgegroeid tot een sectie Railbouwkunde, waar relevante onderzoekresultaten worden behaald en een stevig onderwijsprogramma is ontwikkeld.

Ook is Railbouwkunde een belangrijke pilaar onder het in 2021 opgerichte DelftRail. Hierin werken vier faculteiten (Civiele Techniek en Geowetenschappen - Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Materiaalkunde - Elektrotechniek, Wiskunde & Informatica - Techniek, Bestuur en Management) nauw samen met de industrie. DelftRail is gericht op het vergroten van geavanceerd onderzoek op het gebied van spoorwegtechniek en -exploitatie, om een ​​duurzaam, robuust en toekomstbestendig spoorwegsysteem te waarborgen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers