ProRail en vakbonden starten cao-onderhandelingen

Nieuws

24 april 2024

Op 1 juli 2024 verstrijkt de looptijd van de huidige collectieve arbeidsovereenkomst (cao) bij ProRail. Daarom staan wij op het punt om samen met de vakbonden te komen tot een nieuwe cao.

Verbeterde cao

ProRail heeft de ambitie om een verbeterde en vernieuwende cao af te sluiten, met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en aandacht voor iedereen. Dat moet gebeuren binnen een krappe arbeidsmarkt en financiële uitdagingen voor zowel ProRail als medewerkers. Deze omstandigheden vragen om keuzes.

Planning

ProRail en de vakbonden hebben met elkaar afspraken gemaakt over het proces. Op 29 april starten we de onderhandelingen. We wisselen dan de voorstellenbrieven met elkaar uit. In deze brieven omschrijven bonden en ProRail ieder hun inzet en visie voor de nieuwe cao. Na 29 april volgen er vier onderhandelingsrondes: op 22 en 23 mei, 3 en 4 juni, 13 en 14 juni en 1 juli 

Als er op 1 juli nog geen resultaat is bereikt, maken we afspraken over het vervolg. Het streven is om voor einde looptijd van de huidige cao een gemeenschappelijk resultaat te hebben. Daarbij maken we ook afspraken over de looptijd van de nieuwe cao. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers