ProRail feest mee bij opening bypass A12

Nieuws

23 december 2016

ProRail was donderdag bij een feestje voor twee nieuwe wegen rond de A12 bij Waddinxveen. Wat hebben wij daar nou weer mee te maken? Nou, we droegen ook ons steentje bij aan dit mega-project onder leiding van de provincie Zuid-Holland.

Bypass

Een bypass in de vorm van twee provinciale wegen rond de A12 en de A20 bij Waddinxveen moet de drukke snelweg gaan ontlasten. De wegen en bijbehorende viaducten en bruggen werden donderdag 22 december 2016 geopend door minister Schultz-Van Hagen en gedeputeerde Vermeulen.

Bereikbaarheid

De nieuwe N451 (Extra Gouwekruising) en N457 (Moordrechtboog) ontlasten het drukke knooppunt Gouwe op de A12 en de regionale wegen (zoals de N456 en N219) en zorgen voor meer capaciteit op het traject. De bereikbaarheid van de regio verbetert, er is meer keuzevrijheid voor automobilisten die van Gouda naar Den Haag rijden (en andersom) en de verkeerveiligheid rondom Gouda neemt toe.

Spoorviaducten

ProRail bouwde twee nieuwe spoorviaducten die nodig zijn voor de nieuwe verkeerssituatie. En ook elders in de omgeving helpen wij met het beter bereikbaar en veiliger maken van het wegverkeer door spoorwegoverwegen te sluiten en viaducten te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan de overweg bij Moordrecht, waar wij een viaduct voor in de plaats hebben gezet.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie op www.zuid-holland.nl/parallelstructuurA12

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers