Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

ProRail neemt preventieve maatregel tegen coronavirus

Nieuws

8 maart 2020

ProRail laat het Operationeel Besturingscentrum Infra (OBI) vanaf maandag 9 maart op twee verschillende locaties werken. De specialisten van het OBI bewaken en bedienen de hoogspanningsinstallaties. Ook zorgen zij samen met de onderhoudsaannemer voor het afhandelen van bijvoorbeeld tunnelstoringen. Dat is vitaal voor de continuïteit en veiligheid van het treinverkeer.

ProRail houdt de situatie rond het coronavirus goed in de gaten. Ook houden we nauw contact met belangrijke partners als vervoerders, aannemers en leveranciers.

Taskforce met twee doelen

Een taskforce van ProRail kijkt welke maatregelen we kunnen nemen tegen verspreiding van het coronavirus. Daarbij zijn twee zaken belangrijk: het treinverkeer moet zo goed mogelijk blijven verlopen en we willen ervoor zorgen dat onze eigen medewerkers goed en veilig kunnen blijven werken.

Om de continuïteit van onze operatie te waarborgen kan het zijn dat onze maatregelen een stap verder gaan dan de richtlijnen van het RIVM. Dit bekijken we van geval tot geval. De maatregel om het OBI te splitsen is een voorbeeld van een stap verder.

Een preventieve maatregel

Het gaat om een preventieve maatregel waarmee we de gevolgen verkleinen van een eventuele besmetting op de dagelijkse uitvoering van het treinverkeer. En we beschermen tegelijk de gezondheid van onze medewerkers. Door de afdeling te splitsen, zal een onverhoopt besmettingsgeval in een deel van het team de kans op besmetting in de rest van het team verkleinen: medewerkers werken immers op twee verschillende locaties en zullen daardoor minder in direct contact staan met elkaar. 

Logistiek is deze maatregel goed uit te voeren. Het OBI werkt normaal vanuit het OCCR (Operationeel Controle Centrum Rail) in Utrecht en heeft voor calamiteiten een uitwijklocatie op het Railcenter. Deze uitwijkpost in Amersfoort is volledig operationeel en kan dus direct in gebruik worden genomen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers