ProRail ondertekent overeenkomst met Gezamenlijke Brandweer Amsterdam

Nieuws

31 januari 2020

ProRail treedt toe tot de coöperatie bedrijfsleden Gezamenlijke Brandweer Amsterdam (GBA). Roel Salden, directeur Verkeersleiding van ProRail, tekende op vrijdag 31 januari de overeenkomst om de veiligheid in het Westelijk Havengebied verder te bevorderen.

24 uur per dag paraat 

Per 1 april 2020 is een nieuw brandweerkazerne in het Westelijk Havengebied operationeel. Brandweerlieden hier zullen 24 uur per dag paraat staan en zijn getraind om, naast de basisbrandweerzorg, ook industriële incidenten zo snel mogelijk te bestrijden. 

ProRail juicht initiatief toe 

ProRail verwacht dat het spoorgoederenvervoer landelijk, maar ook in het Westelijk Havengebied, toeneemt. Daarom juichen wij deze coöperatie om de veiligheid verder te bevorderen toe en heeft directeur Verkeersleiding Roel Salden van ProRail met een handtekening ons lidmaatschap bevestigd. Het grote voordeel van het lidmaatschap is dat de GBA zich met professioneel en geoefend personeel richt op de continuïteit van een bedrijf voor, tijdens en na een incident.

Met de ondertekening wordt de samenwerking tussen onze Incidentenbestrijding en de andere leden van de coöperatie bevorderd. Zo kunnen we eventuele incidenten op het spoor beter en sneller bestrijden. Een snelle afhandeling van incidenten vergroot de beschikbaarheid van het spoor. En dat komt de groei van het spoorgoederenvervoer weer ten goede.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers