ProRail opent in 2016

Het begon met de opening van het prachtige, vernieuwde station Rotterdam Centraal in 2014. Daarna volgden Delft en Arnhem Centraal in 2015 en begin 2016 was Den Haag Centraal aan de beurt. Mooie stations die na een flinke verbouwing klaar zijn voor de toekomst. Dit jaar voegen we nog vier stations aan het rijtje toe.

Meer reizigers, goederen en ruimte

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Ook worden meer en meer goederen over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar hebben we betrouwbaar spoor én grotere, comfortabelere stations voor nodig. Hier werkt ProRail hard aan en dat werpt zijn vruchten af. 

In heel het land

Aanstaande maandag openen we Haags Startstation Erasmuslijn bij station Den Haag Centraal en dinsdag is station Utrecht Vaartsche Rijn aan de beurt. In september volgen stations Breda en Harderwijk. De kers op de taart in dit jaar vol openingen is Utrecht Centraal, dit station wordt in december geopend. 

Bouwen aan de toekomst

Met goede stations én een goed spoornetwerk bouwen we mee aan de toekomst van deze steden. Reizigers kunnen prettig van a naar b reizen, bedrijven kunnen hun goederen onbelemmerd vervoeren en omwonenden wonen prettig langs het spoor. Daar zijn we trots op.

Volg het nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws over de openingen, foto's, infographics en filmpjes via de nieuwe webpagina prorail.nl/openingen en social media. Denk mee over de opening van Utrecht Centraal, kom gezellig langs in Breda of volg de openingen live via Twitter. Bekijk ook de evenementen op Facebook

 

Gepubliceerd op