Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

ProRail stelt beschermingsmaterialen tegen coronavirus beschikbaar

Nieuws

23 maart 2020

ProRail Incidentenbestrijding heeft maandagmiddag 23 maart een groot deel van hun landelijke voorraad aan beschermingsmaterialen ter beschikking gesteld aan de zorg in hun strijd tegen het coronavirus. Daarnaast roept ProRail al zijn aannemers en onderaannemers op om ook zoveel mogelijk beschermingsmaterialen aan te bieden bij de zorginstellingen die dit nodig hebben.

Mondkapjes en speciale pakken

Regiodirecteur Wendy de Wild van ProRail: "Toen wethouder Thijs van Kessel van de gemeente Oss en tevens bestuurslid van de GGD Hart voor Brabant me zondag belde en dringend verzocht of wij mondkapjes en beschermende pakken konden missen, ben ik met mijn collega's van onder andere Incidentenbestrijding aan de slag gegaan. Alle beetjes helpen en ik ben dan ook super trots dat onze collega’s direct hun halve voorraad hebben aangeboden. We hopen dat dit bijdraagt totdat de leveringen uit China op gang komen"

Voor speciale reinigingswerkzaamheden op het spoor dragen de incidentenbestrijders van ProRail speciale pakken en FFP3-mondkapjes die de hoogste bescherming bieden voor invloeden van buitenaf zoals lekkage van gevaarlijke en vervuilende stoffen. Omdat er een stuk minder treinen rijden dan normaal, verwachten we ook minder incidenten waarbij onze incidentenbestrijders deze mate van bescherming nodig kunnen hebben. De materialen die we kunnen missen, zijn maandagmiddag ter beschikking gesteld.

Desinfectiemiddel

Aan het begin van de coronacrisis is er door ProRail desinfectiemiddel aangeschaft voor collega’s op het hoofdkantoor in Utrecht, de regiokantoren in Amsterdam, Zwolle, Eindhoven en Rotterdam, de verkeersleidingsposten en de uitruklocaties van Incidentenbestrijding. Op de verkeersleidingsposten en de locaties van Incidentenbestrijding wordt nog keihard doorgewerkt maar de mensen die normaal in de kantoren werken, doen dit zoveel mogelijk thuis. Dat maakt de voor hen bestelde desinfectiemiddelen overbodig, dus ook die zijn nu ter beschikking gesteld aan de zorg. 

Oproep aan aannemers en onderaannemers

Dagelijks werken aannemers en onderaannemers voor ProRail aan het spoor om het te onderhouden en te vernieuwen. We roepen ook hen op om zoveel mogelijk beschermingsmaterialen ter beschikking te stellen aan de zorg. Wanneer nodig zal ProRail hierbij ondersteunen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers