Uitstel werkzaamheden Rotterdam bij verlenging Nations League

Nieuws

15 juni 2023

Voetbalsupporters die zondag bij de finale van de Nations League zijn in de Kuip in Rotterdam, worden sowieso thuisgebracht met de trein. In de nacht zijn er geplande werkzaamheden rond station Rotterdam Centraal. De aanvang van die werkzaamheden wordt verschoven als de wedstrijd een verlenging krijgt.

Uitstel bij verlenging

Als de wedstrijd tussen Kroatië en de winnaar van Spanje-Italië een verlenging krijgt of zelfs aansluitend strafschoppen, zouden supporters daar mogelijk last van krijgen. Om hinder voor de reizigers te voorkomen verschuift ProRail de werkzaamheden naar later die nacht zodat de treinen kunnen blijven rijden.

Als gevolg van het verplaatsen van de werkzaamheden kan de dienstregeling in de ochtend van maandag 19 juni pas later opgestart worden. NS verwacht rond 06:00 uur de dienstregeling weer te kunnen starten, maar in de ochtendspits zullen reizigers nog last houden van uitval van treinen. Dit geldt dus alleen als de wedstrijd een verlenging kent. Mocht de wedstrijd na de reguliere speeltijd een winnaar kennen, gaan de werkzaamheden gewoon door zoals gepland en is er geen overlast voor de reiziger.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers