ProRail stuurt waarschuwingsbrief spoorscholen

Nieuws

28 augustus 2017

NS en ProRail testen vanaf 6 september zes treinen per uur tussen de grote stations tussen Eindhoven en Amsterdam. Reizigers hoeven dan niet op de klok te kijken om een trein te nemen. Mooi natuurlijk, maar sommige overwegen op het traject liggen een paar minuten langer dicht dan normaal. ProRail waarschuwt scholen in de omgeving.

ProRail stuurde 250 scholen een brief met daarin de oproep dat leerlingen iets eerder van huis vertrekken en geen gekke dingen moeten uithalen bij de overwegen, zoals spoorboomduiken. ProRail verzoekt de scholen om gericht aandacht te vragen voor veiligheid tijdens lesuren. Daarvoor is een speciaal lespakket beschikbaar en de mogelijkheid tot het aanvragen van gastlessen door medewerkers van ProRail. Op een aantal locaties met veel verkeer zet ProRail verkeersregelaars in.

Pazzup!

Kinderen die in de buurt van een spoor spelen, scholieren die nog even snel tussen gesloten spoorbomen door zigzaggen, jongens die voor de lol een steen op een spoor leggen... Allemaal voorbeelden van gevaarlijk gedrag langs het spoor. ProRail vindt het belangrijk om scholieren te informeren over veiligheid rond het spoor. Daarom ontwikkelden we Pazzup een lespakket gericht op kinderen en jongeren. Centraal in deze campagne staat de boodschap dat je bij het spoor altijd op je hoede moet zijn, en dat de verkeersregels hier niet voor niets gelden. Wie de fout in gaat, kan overigens een bekeuring krijgen.

Woensdag testdag

Meer weten over de test met elke tien minuten een trein tussen Amsterdam en Eindhoven? Lees meer in dit bericht: Vanaf-6-september-elke-woensdag-testdag-6-intercity-s-per-uur

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers