ProRail tekent Bouwakkoord Staal

Nieuws

14 maart 2022

ProRail gaat zich samen met bedrijven uit de staalketen committeren aan het Bouwakkoord Staal. In het Bouwakkoord Staal zijn afspraken gemaakt voor verduurzaming tot en met 2030. We dragen daarmee bij aan de ambities en doelen van verdere verduurzaming van de bebouwde omgeving.

Bevorderen van circulariteit

Voor (en namens) de gehele staalbouwketen zijn in dit convenant de collectieve ambities vastgelegd voor het reduceren van CO2, de inzet van hernieuwbare energie en energiebesparende maatregelen en het verminderen van de milieu-impact van stoffen met risico’s voor mens en omgeving. Ook het bevorderen van circulariteit in het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen met staal behoort tot de ambities. Tevens worden er langeretermijndoelen uitgewerkt voor 2040 en 2050.

Reinier Kleissen, van de afdeling Asset Management, Civiele Techniek & Utilities (AM CT&U), heeft als systeemspecialist kunstwerken meegewerkt aan het opstellen van dit Bouwakkoord Staal: “Het akkoord overbrugt uiteenlopende belangen, verbindt organisaties en zorgt ervoor dat we de ambities gezamenlijk gaan realiseren. Verduurzaming van staal in de bouw stijgt ver uit boven de belangen van de afzonderlijke individuen en organisaties. De partijen die het akkoord hebben getekend, beseffen dat.”​​​​​​​

Het akkoord overbrugt uiteenlopende belangen en verbindt organisaties.

Reinier Kleissen systeemspecialist kunstwerken bij ProRail

Belang van deelname

Het ondertekenen van dit akkoord is voor ProRail belangrijk voor het behalen van de eigen verduurzamingsdoelstellingen, maar ook voor het benutten en het delen van kennis over het verduurzamen van staal. ProRail verwerkt veel staal en heeft veel kennis, dus we kunnen impact maken. Het akkoord verplicht niet om specifiek extra zaken op te pakken, maar laat wel zien dat wij samen met de staalmarkt verduurzamen. Het past dan ook naadloos bij onze huidige ambities en lopende initiatieven.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers