ProRail verbetert overweg Putten

Nieuws

1 april 2019

ProRail verbetert overwegen in het hele land. De Stationsstraat in Putten is een van de overwegen waar we samen met de gemeente aan werken. Afgelopen weekend is het belangrijkste werk uitgevoerd.

Voetgangers krijgen aparte oversteek

De overweg Stationsstraat ligt vlak naast station Putten. Er zijn veel voetgangers die de overweg gebruiken. Om de veiligheid voor deze verkeersdeelnemers te verbeteren is een aparte baan voor hen aangelegd, met aparte afsluitbomen. 

Plater erin
Plater erin

De inrichting rond de overweg is door de gemeente met rood steen en asfalt vernieuwd. De hele verkeerssituatie is hiermee sterk verbeterd.

Nieuwe overwegbomen
Nieuwe overwegbomen

Onderhoudswerk op deze lijn

ProRail wil altijd werkzaamheden combineren en daarmee hinder voor reizigers beperken. Zo werkten we dit weekend bijvoorbeeld aan de overweg bij Hierden, aan het spoorgrind (ballast) tussen Putten en Ermelo en aan onderhoud aan dwarsliggers, bovenleiding en relaiskasten. Bovendien namen we werk aan station Nunspeet mee en onderhoud aan een viaduct bij Harderwijk. 

Landelijke aanpak

Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO) is in 2012 gestart door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat; ProRail voert dit programma in opdracht van het ministerie uit. Doel van het LVO is bevorderen van een veilige en vlotte doorstroming van weg- en spoor-verkeer op overwegen met slimme, innovatieve en kosteneffectieve maatregelen, zodat het aantal incidenten of de kans daarop vermindert. ProRail werkt hierin nauw samen met wegbeheerders. Ook met gemeente Putten is goed samengewerkt en vormt een goed voorbeeld van hoe gezamenlijk resultaat bereikt wordt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers