ProRail verbindt met Coalitie Tegen Eenzaamheid

Nieuws

6 maart 2020

Een sociaal vangnet tegen eenzaamheid. Dat is waar ProRail aan wil bijdragen. Daarom tekende CEO John Voppen samen met andere partijen de intentieverklaring tegen eenzaamheid. Daarmee beloven we dat we ons de komende jaren blijven inzetten om eenzaamheid tegen te gaan. Bijvoorbeeld op stations.

Voppen tekent intentieverklaring

Onze collega’s buiten worden regelmatig geconfronteerd met mensen die eenzaam, verward of radeloos zijn, bij het spoor of op stations. Daarom zetten onze CEO John Voppen en COO NS Marjan Rintel hun handtekening onder de intentieverklaring van de Nationale Coalitie Tegen Eenzaamheid. Daarmee bekrachtigen ze hun deelname aan de strijd tegen eenzaamheid. De ondertekening van de intentieverklaring gebeurde op station Gilze-Rijen.

Strijd al gaande

John Voppen: “NS en ProRail werken al langer samen tegen eenzaamheid. Samen met gemeenten werken wij samen aan de campagne ‘Stel je voor’. Afgelopen jaar bijvoorbeeld in gemeente Helmond. Daar deelden we twee kopjes koffie uit aan reizigers met de bedoeling om er eentje door te geven aan een medereiziger. Een mooie en laagdrempelige manier om even met elkaar in gesprek te raken.”

Sociale veiligheid als kernwaarde

“Sociale veiligheid is voor ons een logisch thema,” legt Voppen uit, “want veiligheid is voor onze reizigers een kernwaarde. Het ondertekenen van de intentieverklaring is een mooie stap om onze inzet op dit thema extra kracht bij te zetten.”

Samen met gemeenten en instellingen

We werken in de campagne ‘Stel je voor’ samen met gemeenten, scholen, zorginstellingen ter plaatse. En wat blijkt: oog hebben voor deze mensen kan het verschil maken. Voppen: “Wij zagen tijdens onze campagnes dat reizigers inderdaad onderling gesprekken aangaan. Soms namen ze zelfs wat meer tijd en name ze een trein later. Dat is een belangrijk signaal.”

Ministerie Volksgezondheid Welzijn en Sport

Het ministerie van VWS brengt met de Coalitie Tegen Eenzaamheid gemeentes en bedrijven bij elkaar die zich op lokaal niveau in willen zetten voor dit belangrijke onderwerp. Zo werken we allemaal samen aan een sociaal vangnet.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers